Home » Când este necesar să luăm Cebrium®?
A+ R A-

Cand este necesar sa luam Cebrium® ?

Email Imprimare PDF

Deficit de atentie

Nu te poţi concentra, iar de câte ori încerci nu reuşeşti? Îţi lipseşte capacitatea de organizare, de a-ţi aminti ce ai de fãcut sau nu duci la bun sfârşit sarcinile pe care le ai de îndeplinit? Însemnã cã este posibil sã suferi de un deficit de atenţie.

Aceste manifestãri nu înseamnã cã sunteți deja bolnavi. Ele se datoreazã în primul rând unei vieţi agitate, în care neprevãzutul este la ordinea zilei, a lunei lumi în care suntem asaltaţi cu informaţii din ce în ce mai multe şi din cele mai variate domenii. Avem de desfãşurat în acelaşi timp activitãţi la seviciu şi acasã, treceri bruşte de la o activitate la alta: de la planul de producţie la grãdiniţa sau şcoala copiilor, de la clienţii care sunã neîncetat la soţia/soţul care aşteaptã sã mergeţi la shopping etc.

Iar toate acestea au un singur rezultat: suprasolicitarea neuronalã. De aceea Cebrium® hrãneşte şi protejeazã neuronii expuşi unor astfel de “furtuni”.

Lipsa puterii de concentrare

Lipsa puterii de concentrare este consideratã de medicina modernã ca un simptom de senilitate, fiind atribuitã reducerii de substanţe neurochimice vitale. Aceastã reducere este una naturalã, normalã o datã cu înaintarea în vârstã. Dar sunt o serie de factori care “secãtuiesc” resursele de substanţe sau precursori ai substanţelor neurochimice.

Alimentaţia dezechilibratã nu va asigura întrega gamã de aminoacizi necesari creierului pentru o bunã funcţionare. Consumul tot mai multor alimente semipreparate sau gata preparate, care au suferit o serie de tratamente termice şi, de cele mai multe ori, chimice (cunoscutele E-uri), sporește carenţa în unele substanţe neurochimice vitale (vitamine, aminoacizi etc.)

Stresul cronic, privarea de somn, lipsa efortului fizic, a unei alimentaţii corespunzãtoare activitãţilor pe care le desfãşurãm duc la incapacitatea noastrã de a ne concentra, de a gîndi limpede, de a gasi soluţiile optime la problemele cu care ne confruntãm. Cebrium®, prin compoziţia sa unicã, sprijinã creierul în activitatea lui zilnicã, ajutîndu-l sã se concentreze şi sã-l conducã spre luarea unor decizii rapide şi corecte.

Stari de oboseala

Uneori ne simţim vlãguiţi şi la capãtul puterilor dupã o zi de muncã. Starea de obosealã a devenit o epidemie a societãţii în care trãim. Trăim în permanenţã cu impresia cã nu avem niciodatã suficient timp pentru a duce la bun sfârşit sarcinile zilnice. Ritmul vieţii, dat de serviciu, casã, familie, este unul sufocant uneori şi ne gândim cu plãcere cum ar fi sã trãim armonios, sã ne bucurãm de tot ce ne înconjoarã.

Statisticile spun cã unu din zece oameni, cel puțin, suferã de obosealã cronicã. Iar femeile sunt afectate într-o mai mare masurã decât bãrbaţii. Oboseala poate afecta pe oricine, indiferent de profesie sau de statut social.

Dacã nu putem renunţa la sarcinile de la serviciu sau la datoria de un bun pãrinte sau cea de soţ/soţie, sunt unele obiceiuri pe care le putem schimba. Recomandat ar fi sã renunţãm la:

*consumul în exces de diferiţi excitanţi ai neuronilor (psihostimulente), cum ar fi cafea, ceai verde sau negru, bãuturi de tip cola. Pe moment, aceste bãuturi pot fi o soluţie pentru îndepãrtarea somnului, dar pe termen lung instituie epuizarea organismului şi degradarea neuronilor;

*consumul de alcool înainte de culcare;

*obiceiurile alimentare nesãnãtoase bazate în special pe consumul de carne, alimente prelucrate, cu aditivi, dulciuri sintetice, dulciuri rafinate etc.

Cebrium® sprijinã organismul în stãrile de obosealã şi extenuare, conferind mai multã agilitate celulei nervoase. Alãturi de un regim de viaţã echilibrat Cebrium® vã poate ajuta sã treceţi intr-un timp mai scurt peste stãrile de obosealã cronicã.

Cum se poate obtine o memorie mai buna?

Memoria este capacitatea unui organism de a menţine, a stoca şi a retrăi fapte. Memoria contribuie în acest mod la conservarea şi dezvoltarea noastră ca indivizi. Memoria este identitatea nostră. Stresul, munca intelectuală intensă, lipsa perioadelor de relaxare, tulburările de somn duc însă la o perturbare a capacităţii noastre de memorare.

Impulsurile electrice circulã între neuroni asigurând comunicarea între aceştia şi, astfel, funcţionarea optimã a creierului. Reţeaua neuronalã este foarte complexã şi rãspunde la numeroşi stimuli, atât benefici, cât şi dãunãtori sistemului nervos. Antrenarea celulelor nervoase susţine funcţiile cognitive ale sistemului nervos central.

Începând cu vârsta de 25 de ani, omul pierde abilitatea de a învãţa prin scãderea numãrului de celule nervoase intacte. Totuşi, creierul compenseazã aceastã pierdere prin crearea de conexiuni neuronale noi, numite sinapse. Acestea sunt consolidate folosind mesageri chimici (neurotransmiţãtori), care transmit impulsurile electrice de la o celulã nervoasã la alta. Aminoacizii din compoziţia Cebrium® au rolul de a sprijini acestă reconstrucţie a sinapselor.

Pe lângă un stil de viaţă sănătos, adminstrarea unor suplimente nutritive cu conţinut de aminoacizi, cum ar fi Cebrium®, ajută la îmbunătăţirea performanţelor memoriei atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Un aport extern de aminoacizi, precursori ai neurotransmiţãtorilor din creier, este benefic in aceste situaţii.

Informatii specialisti