Home » Ce sunt suplimentele alimentare? » Rolul suplimentelor alimentare
A+ R A-

Rolul suplimentelor alimentare în îmbunățirea performanțelor intelectuale

Email Imprimare PDF

Suplimentele alimentare pot imbunătăți performanțele intelectuale ?

Deseori, mai ales in timpul pregătirii unor examene, apar întrebările: ce aș putea să iau pentru a putea crește capacitatea de memorare?

Ideal ar fi să îți planifici din timp perioadele de învățat, pentru a avea suficient timp și pentru odihnă, obținând în același timp și rezultate mai bune, atât la examene cât și pe termen lung, prin folosirea informațiilor acumulate. Un somn bun fixează informațiile învățate peste zi, permițând o memorare pe termen lung. De asemenea, a doua zi vei avea o energie crescută și o putere mai mare de concentrare.

Vestea bună este că, pe lângă un program regulat și dozarea efortului, sunt și câteva metode de îmbunătățire a performanțelor intelectuale în apropierea examenelor. În primul rând sunt importante o alimentație echilibrată, care să nu conțină proteine în exces, și administrarea de suplimente nutritive, care să conțină următorii aminoacizi: tirozină, acid glutamic, acid aspartic, lizină, fenilalanină, histidină, triptofan.

Pentru o bună absorbție, administrarea suplimentelor cu aminoacizi se face între mese cu un pahar de apă sau suc de fructe. Administrarea in timpul mesei, concomitent cu alimentele cu conținut proteic, poate scădea din absorbția lor.

Informatii specialisti